Hermetizam

Reuchlinova Kabala i stupanj Kraljevskog luka

Ispitati okultna svojstva imena i tajnu snagu riječi koje su koristili ljudi u drevna vremena u obavljanju svetih obreda, ispraviti zablude, te odabrati ime koje je vrhovno i najmoćnije u stvaranju čuda. Verbum mirificum iz naslova izgleda da je IHSUH, pentagramaton, koji nije samo instrument pomoću kojeg se obavljaju vanjske čudotvorne aktivnosti u svijetu, već i sredstvo kojim se postiže interno mistično jedinstvo između Boga i čovjeka.

Opširnije ...

Vremenski ciklusi

Svi smo mi učili u školama zbog čega se stvara dan i noć kao i što znači jedan okretaj zemlje oko sunca. Međutim tu sva edukacija o utjecaju kozmičkih gibanja prestaje. Magister Incognito nas u ovome članku vodi dalje. U precesijska gibanja zemljine osi, kretanje sazviježđa, velikih ciklusa zvanih doba te njihov utjecaj i karakteristike.

Opširnije ...

Prolog

Priroda ne otvara vrata svetišta svakome bez odabira. Nitko ne može težiti za velikom tajnom, ne usmjeri li svoj život sukladno istraživanjima koje poduzima.
Nije dovoljno biti revan, aktivan i ustrajan, ako nemate čvrsta načela i čvrste temelje, ako vas neumjereni entuzijazam čini slijepim za razum, ako ponos nadvlada prosudbu i ako se poveća pohlepa pred izgledima zlatne budućnosti.

Opširnije ...

Egregori

Naziv egregor dajemo sili stvorenoj moćnom duhovnom strujom, koja se kasnije hrani u redovitim intervalima, u skladu s ritmom koji je u harmoniji s univerzalnim životom kozmosa, ili pak skupu duhovnih entiteta ujedinjenih zajedničkom karakteristikom.

Opširnije ...

Sedam majstora i sedam svjetova

U debeloj hladovini platana na rubu grada u ljepoti dokolice sjedila su sedmorica majstora. Bili su to muškarci na dobru glasu, bogati vrlinama i materijalnim dobrima. Otvorili su ritualno druženje i najavili dugo pripremanu temu.  ~ by Magister Incognito

Opširnije ...

Klifoti - kabala u carstvu sjenki

Qliphoth, kliffoth ili klippot (Heb. קליפות qelippot, znači "ljuske", "ljušture" ili materija, jednina: קליפה qelippah) i (ponekad קליפות prvobitne "ljuske" nečistoće) odnosi se na prikaz zlih sila u mističnim učenjima judaizma (kao i u kabali).

Opširnije ...

Ruža i Križ: Nikad završena priča

Svođenje Ruže i Križa na njezine bazične elemente ostavlja tek malo više od imena, simbola, legende, određene ezoterne asocijacije te naličja gnostičkog tipa. Međutim, nekako, ovaj čudni organizam je uspio preživjeti i narasti u periodu više od tri stoljeća. Kako i zašto?

Opširnije ...

Magnetizam Astrala

Suptilna astralna razina postojanja. Pozitivne i negativne sile u njoj te kako je prepoznati. Simboli kojim se prepoznaju njezini elementi. Astralni fantomi fantazme, iluzije i duhovi.

Opširnije ...