Kabalistički glif kojim se bavi ovaj dokument dio je serije mističnih slikovnih simbola pod nazivom Amphitheatrum sapientiae aeternae, izdan u Hamburgu 1595. To je alkemijski klasik i jedan od najpoznatijih radova Heinricha Khunratha. Rad je isprepleten čudnom kombinacijom magije, kabale i Kršćanstva, ilustriran opsežnim ručno rađenim graviranim pločama, ukrašenim zlatom i srebrom. Tenzija između duhovnosti i eksperimenta, i bogat simbolizam Khunrathovih zapisa donijeli su osudu njegova djela od strane inkvizicijki nastrojenih crkvenih klerika u Sorbonni 1625. Danas, privlače pozornost znanstvenika, akademika i istraživača.
Analizu jednog kompleksnog simbola u ovome dokumentu dao je Stanislas de Guaita, uvaženi ezoterik s prijelaza 19. i 20. stoljeća. Više o svemu pronaći ćete u članku.

Napomena!
Originalno mi nismo imali namjeru objaviti ovakav dokument, no zbog pojave izvjesnih novih ezoternih i kako sebe nazivaju "hermetičkih skupina", koje će jačati u godinama koje dolaze, bili smo prisiljeni reagirati.
To što te skupine imitiraju naš rad i djelovanje, to nas malo smeta, no to što će odvesti one koji su im poklonili povjerenje u infektivne mračne procjepe kvazi ezoterije koja proizvodi štetu tim individuama i njihovoj okolini, to je već znak za uzbunu. Naša je moralna obaveza da upozorimo na takve skupine.
Kada se ljudi upoznaju sa stvarnim kabalističkim i hermetičnim znanjima iz ovog dokumenta, lako će prepoznati lažne protagoniste koji se igraju čarobnjakova šegrta.
Stoga, "Buckle your seatbelt Dorothy, 'cause Kansas is going bye-bye!"
Svakom iskrenom tragaocu koji teži prema svjetlosti želimo puno sreće na njegovu putu i blagoslov Zvijezda.


Za sve komentare i upite možete nam pisati na naš info..